Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Linssallad med rostad blomkål

Linssallad med rostad blomkål

Mitt i blomkålssäsongen (man tänker kanske inte så ofta på det, men det är en av de bättre säsongerna, inte sant?) kommer här ett recept på en linssallad som är en hel måltid - så som den bästa salladen är. Välj helst de små franska puylinserna, men vanliga gröna linser är goda de med. Vinägretten jag använder är Kenjis från Serious Eats, innehållandes bland annat schalottenlök, soja och sherryvinäger, men vilken vinägrett du gillar fungerar fint (men se till att ha i en skvätt ljus kinesisk soja! Ljus soja gör livet, ni vet, godare)

Ingredienser till linssallad
Ingredienser till linssallad

Linssallad med rostad blomkål, fyra portioner

4 msk vinägrett 1 schalottenlök, finskivad 1 blomkålshuvud delad i mindre buketter 1 msk olja 100 gram gröna linser, gärna puylinser 2 msk finstrimlade soltorkade tomater 2 msk kapris 150 g fetaost, grovsmulad 60 g spenat 2 msk rostade solrosfrön 10 körsbärstomater, delade

  • Värm ugnen till 200°C
  • Lägg löken i en stor skål och häll över vinägretten, ställ åt sidan.
  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen, se upp så de inte blir mosiga.
  • Vänd runt blomkål i oljan och salta lätt. Rosta på plåt tills den mjuknat och fått lite färg, ca 20 minuter.
  • Vänd ner de färdiga linserna med löken.
  • Låt blomkålen svalna till ljummen och blanda sedan ner den och övriga ingredienser i skålen.

Yay middag!


Boktips: The Flavor Bible

Tips: Dryckeskunskap