Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Tips: Dryckeskunskap

Jag läser nu i höst en kurs från Örebro Universitet och Grythyttan, Måltidskunskap och Värdskap, Dryckeskunskap I. Kursen om 7,5 högskolepoäng ska ge en grundläggande bild av världens drycker och behandlar bland annat provningsmetodik, vinkvalité, olika druvor i världen och hur de påverkas av klimat och väder. Kursen sker helt och hållet på distans, och om man känner sig manad kan man söka den till i vår. Sista dag att söka är 15e oktober. Sen får man dricka pröva vin och kalla det för studier, vilket ju rimligen är den bästa delen.

Vinprovning för kursen dryckeskunskap.
Vinprovning för kursen dryckeskunskap.

Det visar sig att det finns halvtorra viner värda att dricka. Jag hade ingen aning. (Jules Muller Gewurztraminer Réserve, Artikel 6702 på Systembolaget, om någon undrar)

Linssallad med rostad blomkål

Linssallad med rostad blomkål

Pocherat ägg

Pocherat ägg