Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Vegokorv i bröd med ost och lök x2.

Vegokorv i bröd med ost och lök x2.

Jag jobbade på ett ställe som säljer korv från rullgrill. I ett ögonblick av inspiration tyckte min chef att vi skulle lägga upp en korv i bröd med ketchup som displaykorv, för att öka försäljningen. Han tänkte att det skulle se lockande ut. Vi bakom kassan bara "Eh. Nej, det ser bara ut som om någon lämnat sin korv." Det tar cirka 2 minuter för stekt korv att skrumpna ihop till rynkig sorg. Dessutom kan man konstatera att rullgrillen ju i sig själv är en korvdisplay. Jag vill absolut inte rekommendera någon att äta rullgrillskorv, displaykorv eller ej. Ät detta istället.

Min rekommendation för vegokorv är Kryddig rökt sojakorv från ICAs kyldisk, den är lagom rökt, har god textur och saknar den typiska järnsmaken som många vegetariska korvar har. Jag tror det är ett färgämne? Obs att den tyvärr bara är lakto ovo vegetarisk, så funkar ej för de som inte äter mjölk och ägg.

Stek korv. Värm korvbröd ca ½ minut i samma panna. Lägg i en skiva ost och fint skivad salladslök i brödet.

Lägg på korven. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och ännu mer salladslök. Ät omgående. Ingen blir glad av gammal korv.


Hej 2017!

Hej 2017!

Brownies med salt karamelltryffel

Brownies med salt karamelltryffel