Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

I skafferiet: Hot sauce

I skafferiet: Hot sauce

Under kategorin "i skafferiet" tänkte jag skriva om den mat som samlas i vårt kök. Det visar sig omgående att jag möjligen när vissa hoardingsamlartendenser när det kommer till mat. Det är inte särskilt originellt, men vi älskar starka chilisåser. Dessa bor hos oss för tillfället.

Hot sauces i pajsköket.
Hot sauces i pajsköket.

Skånsk chili Apple Jalapeño Ekologisk chilisås från Landskrona med jalapeños, habanero, äppple och koriander. Denna köptes mest på grund av flaskan, men också för att det är jättekul med svensk, ekologisk chilisås. Jag använder den mest när jag äter mexikanska tacostyper av rätter med massor av krispiga grönsaker. Jag är mycket nyfiken på systersåsen Mango Habanero. Jag köpte min sås i en matbutik i Malmö, men Skånsk chili har också en webbshop.

Tistelvind het röd pepparsås En till svensk och ekologisk sås. Denna med tomat och chili är mildast i samlingen och den som används minst. Den ska vara både fermenterad och lagrad, men det märks tyvärr inte alls i såsen. (Ett tips från Tistelvind är istället den kryddiga surkål de kallar kimchi. Den har ingenting med kimchi att göra, men är sjukt god i grilled cheese.)

Franks Red Hot original Ikonisk hot sauce som är oväntat svår att få tag på (jag köpte min på USA godis i söder skrapan) Jag tänkte ursprungligen använda den till vegetariska varianter av fried chicken, men nu används den mest i Mac n cheese och andra ostsåser.

Tabasco Här finns betydligt mer fermenterad smak än i Tistelvind. Pluspoäng för ikonisk självlysande förpackningsdesign. Denna kommer fram till tex-mex och äggröra. P bedömer kvalitén på hotellfrukostar först och främst på om det finns chilisås till äggen. Sist vi var i Malmö blev vi tvungna att gå och köpa en flaska själva. Icke godkänt med andra ord. Edit: P vill tillägga att en aspekt av detta också är var vid frukostbuffén såsen har placerats. Rätt plats är givetvis direkt efter varmrätterna. Guldstjärna om det finns en flaska på varje bord.

Huy Fong Foods Sriracha Den mest använda såsen i hemmet. På pizza, mac n cheese, blandad med majonnäs till Banh Mi och till allt annat överallt! Lagom stark med vinäger och vitlök. Viktigt att det är Huy Fongs, det finns många kopior av röd sås med grön kork och olika djur på framsidan. Det ska självklart vara en tupp på framsidan. Finns i asienlivs och på Willys.

Detta var del två i serien i skafferiet. Del ett om vinäger finns här.


Blinier

Blinier

Blodapelsin. Uppdatering

Blodapelsin. Uppdatering