Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Kantarellpasta

Kantarellpasta

Jag har inte hunnit ut i skogen än, så där är läget okänt, men i min butik är kantarellsäsongen i full gång.

Svampskogshäng är en av mina allra bästa aktiviteter, men i väntan på helgen får jag nöja mig med att hänga runt grönsaksavdelningar. Jag älskar en bra grönsaksavdelning, och jag älskar kantareller. Jag föreställer mig att kantareller är naturens sätt att säga att det är okej att sommaren lider mot sitt slut. Som små solstrålar gömda i lövhögar eller under grästuvor. Eller något annat lite för livsbejakande trams.

Efter en lyckad svamptur, antingen i skogen eller i butiken, kan du laga den här superenkla kantarellpastan.

Kantarellpasta, 2 portioner

200 gram kantareller
150 ml vitt vin
150 ml grädde
1 scharlottenlök, finhackad, ca ½ dl
2 portioner pasta
Smör att steka i
Finklippt gräslök

Smält smöret i en stor stekpanna. Stek svampen på medelhög värme i smöret tills vätskan kokat in. Tillsätt löken och stek ytterligar några minuer tills den mjuknat och är glansig. Häll över vinet och låt det koka in. Tillsätt grädden och koka ner till ungefär hälften.

Koka pastan någon minut kortare än vad förpackningen anger. Häll av pastan, men spar en deciliter av kokvattnet. Blanda ner pasta och pastavatten i kantarellsåsen. Rör runt över medelvärme tills det bildats en krämig sås runt pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera pastan med finklippt gräslök.


Nudlar i burk

Nudlar i burk

Mjölkchokladglass med pistachkräm

Mjölkchokladglass med pistachkräm