Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 4, 2016

Veckans middagar vecka 4, 2016

Denna vecka flyttade en ny efterlängtad köksleksak in i pajköket. Vi har länge funderat på en cirkulator, och efter att jag suktat P med omoralisk youtubefilm (not safe for vegans!) slog vi slutligen till på en Sansaire. I veckan har vi alltså lagat vattenbadsmat.

Måndag. Detta var dagen då vår Sansaire flyttade hem till oss, och tanken var att vi skulle inviga den med varsitt 65,5°C ägg, men äggen visade sig vara knäckta och vi började istället veckan veganskt med dan dan nudlar enligt recept från Serious Eats. En grej med det här receptet är att det kan bli ganska salt, så jag brukar hoppa salt i kokvattnet till nudlarna och salta ur eller helt hoppa över senapsroten.

Tisdag. Utrustade med nya ägg åt vi mjuk polenta med stekt purjolök och blandad svamp och så det där 65,5°C ägget på toppen.

Onsdag. Jag kom på den fullkomligt briljanta idén att göra burgare med Fry's chicken style burger och sriracha. Och extra ost och jalapeños. Så sjukt gott om jag får säga det själv! (Vilket jag ju får för detta är min matvecka! Och blogg, såklart.)

Torsdag. P jobbade sent och jag orkade inte komma på något roligare än pasta med pesto. Tyvärr visade det sig att ICAs I love eco pesto inte alls var en särskilt trevlig bekantskap.

Fredag. Vi tog helg med Ottolenghiafton med fyllda lökar och rotselleri och puylinser med hasselnötter och mynta från boken Plenty.

Lördag. Eftersom P äter kött och jag inte gör det blev det delad middag. Han åt medium rare entrecote med bearnaise och potatisfondant och jag åt bakad rotselleri med friterad kapris och bakad spetskål med brynt smör, hasselnötter och parmesanost.

Söndag. Veckans sista middag blev sushi på gurka och avokado, med marinerad och stekt tofu och edamame.

...Plenty måste för övrigt vara den kokbok jag lagat flest recept ifrån någonsin. Det har gått trögare med uppföljaren Plenty more, jag kanske skulle göra någon typ av tema på det nån vecka?

Veckans middagar vecka 5, 2016

Veckans middagar vecka 5, 2016

Kikärtsmaränger

Kikärtsmaränger