Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 5, 2016

Veckans middagar vecka 5, 2016

Denna vecka har vi ätit vardagsfavoriter, åkt till Malmö, ätit ute med varierande framgång och firat två födelsedagar. Sammantaget sjukt bra vecka. Så här har det sett ut: Måndag. vi började veckan men favoritcurryn med tomat, kokosmjölk, spiskummin, korianderfrön, chili och bockhornsklöverblad. I den hade vi rostad blomkål och quornbitar och till åt vi basmatiris.

Tisdag. Vi lyckades på kanske femte försöket få tag på thaibasilika, och som logisk (jodå!) konsekvens av detta blev det grön curry med kokos, stekt tofu, äggnudlar, broccoli, pak choi, vattenkastanjer och limeblad. Och massor av thaibasilika, såklart.

Onsdag. Förra veckan skrev jag om den lysande idén att äta chicken style-burgare från Fry's med sriracha och majonnäs. Det var en så bra idé att vi gjorde om det denna vecka med.

Torsdag. Jag fyllde år! På grund av omständigheter firades detta i Malmö. Där drack P och jag bubbel på hotellrummet innan vi mötte upp Ps bror och och hans fru för att äta dumplings och sallader på Dubbel Dubbel. Det var awesome! Särskilt gillade jag tempeh i sichuansås, sötpotatis med jordnötter, koreansk gurksallad och salladen med rättika, morötter och böngroddar. Ni hör, det är ju ingen ände på favoriträtterna.

Fredag. Nästa på födelsedagstur var Ps bror. Han firade på Vegan bar med burgare och ett stort gäng vänner. För stort kanske, då servicen i princip bröt ihop totalt, och det tog över två timmar innan P fick sin burgare. Jag hade då fortfarande inte fått mat, och vi var tvungna att säga till innan min kom, och när den gjorde det var det fortfarande inte rätt burgare. Jag tror anstormningen var mer än Vegan bar klarade, och trots att alla verkade göra sitt absolut bästa bör de nog se över rutinerna innan de tar emot så stora reservationer i framtiden.

Efter middagen drack vi öl på Häng fram till stängning, då P och jag vinglade hem till hotellet. Enligt uppgifter fortsatte dock natten med både klubb och morgonkaraoke för delar av sällskapet.

Lördag. Efter en lång morgon med film på rummet och följande promenad bestämde vi att pizza var det rimliga middagsvalet. Vi smet in på Ciao i närheten av Triangeln och delade på en Funghi med vitlök och säsongens svamp, vilket visade sig vara champinjoner och ostronskivling, och en Pecorino med grillade grönsaker. Båda var goda, men funghin var nog snäppet vassare.

Söndag. Efter hemresa, som på grund av tågbrand mellan Lund och Eslöv blev kraftigt försenad (men inte lika sen som fredagens burgare!) åt vi ugnsstekt (veg)chicken med coleslaw, ranch dressing och hot sauce, jag skyller på super bowl (även om vi istället tittade ikapp På spåret).

Blodapelsin. Uppdatering

Blodapelsin. Uppdatering

Veckans middagar vecka 4, 2016

Veckans middagar vecka 4, 2016