Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 1 2016

Nytt år och nya middagar. Numera traditionsenligt sent: Detta åt vi första veckan 2016 Måndag. Veckan inleddes med sobanudlar i dressing med broccoli, tofu och salladsärtor enligt recept från A modern way to eat.

Tisdag. För att hedra sista fria kvällen för helgsäsongen slog vi till på stort. Till förrätt åt vi helbakad rotselleri med brynt smör, äggula, citronmajonäs och friterad kapris. Det följdes upp med stekt halloumi och sallad på basilika och fikon.

Onsdag. Bakad potatis med röror. Jag minns någon Jane Fonda bok från min uppväxt där svaret på all viktminskning var bakad potatis. Kanske med keso? Tonfisk? Detta var uppenbarligen långt före (det helt orimliga) kolhydrathatet vi lever i idag.

Torsdag. Hos oss räds vi uppenbarligen inte potatisen; Gado gado är en indonesisk sallad med kokt potatis, broccoli, sugarsnaps, tofu och sataysås, och tillika torsdagens middag.

Fredag. Kastanjesoppa med salvia, stekt gnocchi med ostronskivling och mer salvia!

Lördag. Potatisgratäng med marinerade quornfiléer.

Söndag. Veckan avslutades med hemmagjord falafel med sallad, libabröd, pickles och vitlökssås. Detta skulle fått ett eget inlägg, men dessvärre är jag ibland helt inkapabel att hantera en kamera, så vi får äta falafel snart igen helt enkelt. Givetvis bara för bildernas skull...

Potatissallad med granatäpple och fetaost

Potatissallad med granatäpple och fetaost

Nytt år, nya vegoburgare