Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Nytt år, nya vegoburgare

För ett tag sedan skrev (ja,ja gnällde) jag om bristen på variation i utbudet av vegoburgare på hamburgerrestauranger. Oinformerad var jag då!

Veggie el Maco - McDonalds testar vegovattnen

McDonalds testar just nu en ny vegetarisk burgare på fem restauranger i Stockholm (Södermalm och Liljeholmen, där ska efterfrågan vara störst). Veggie El Maco kommer med den vanliga bönbiffen, salsa och sour cream chivesdressing (och sallad, tomat och ost). Man kan fråga sig varför man valt denna begränsning då den vanliga bönburgaren liksom för stunden El Maco finns överallt. Försöker måne McDonalds trissa upp efterfrågan?

Jag passade på att testa Veggie El Maco på Liljeholmen förra veckan och jag gillar! De mexikanska (fast är det inte tex-mex?) inslagen funkar bra ihop med bönorna och den lilla hettan i vegobiffen - Bättre faktiskt än originalet. (apropå den geografiska begränsningen kom min burgare som en specialbeställning, det borde alltså inte vara omöjligt att beställa en specialare även på andra restauranger)

Burgaren finns tillgänglig fram till den 8 februari 2016 enligt uppgift från McDonalds. Oklart hur det vegetariska utbudet påverkas efter det, men jag hoppas på fler liknande initiativ även när El Maco-gänget drar vidare för den här gången.

Kommande vegetariskt på Max?

Den 21 januari lanseras fem nya vegetariska alternativ på Max, varav ett ska vara en vegansk burgare. Samtidigt går företaget ut med det inte allt för ambitiösa målet att var femte burgare ska vara något annat än kött år 2020. Oklart hur stor andel vego- fisk- och kycklingburgare kedjan säljer i nuläget.

Tyvärr finns ännu ingen mer information om vad de nya vegetariska alternativen består av. Killing your friends with pie återkommer i frågan.

Veckans middagar vecka 1 2016

Veckans middagar vecka 52