Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 51

Veckan före julveckan har årets glögg fått etiketter, jag har delat ett recept på hallonfrukost och veckan slutade med en promenad i hamnen. Också har vi ätit middag, såklart! Glöggflaskor från 2013 och 2014, hallon och yoghurtfrukost och kvällspromenad i hamnen.

Måndag. Grön wok med kokosmjölk, broccoli, vitkål minimajs, nudlar, kaffirlimeblad och thaibasilika blev veckans första middag.

Tisdag. Eftersom ingen orkade handla rotade jag fram pumpapuré ur frysen (Frys alltså, så himla bra grej!) och lagade pumpasoppa med miso och brynt smör.

Onsdag. Vi testade ytterligare en rätt från The food lab, spanska kikärtor med tomat, ingefära och spenat. En bra vardagsgryta!

Torsdag. Vegoburgare från Astrid och Aporna, med sallad, picklad rödlök, färskost och jalapeños. Och potatisvåfflor(?) från frysdisken. Jag har en obegriplig kärlek till frysta potatisprodukter, som trots att de alltid visar sig vara en besvikelse. Denna variant smakade typ stekt potatismos och lökpulver.

Fredag. Vi skulle ätit pasta med getost och svampstroganoff, men eftersom jag glömde att den rätten innehåller getost blev det champinjonpasta med creme fraiche och vermouth istället. Gott det med.

Lördag. P har fått fnatt på ugnsrostad potatis, så han lagade det, Ompf thyme and garlic och bearnaisesås. Jag bidrog med grekisk sallad.

Söndag. Jag hade gömt ett paket vegetarisk färs i kylen alldeles för länge. På Willys hittade jag färs från nederländska GoodBite. Det ovanliga med just den här produkten är att färsen inte är tillagad, vilket sannolikt betyder att den kan bilda bindningar mellan proteiner, vilket håller ihop vad man nu vill laga. Jag gjorde vegobullar. Det visade sig att det är lök och kryddpeppar som ger smaken av köttbullar. Märkligt att ingen tillverkare insett det. Till åt vi gräddsås, rårörda lingon och potatismos (eftersom jag fortfarande inte lärt mig koka potatis).

Rödbetssallad med bönor och feta.

Rödbetssallad med bönor och feta.

Hallonsylt, yoghurt och mandel.

Hallonsylt, yoghurt och mandel.