Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 47

Ibland försvinner bara dagarna, oklart hur eftersom november bedömt inte någonsin kommer ta slut i år. Jag vill ha december med advent, ljus, snö och lussebullar! Ja, ja, något sent kommer hur som helst veckans middagar för vecka 47. Måndag. Veckans första dag åt vi husmanskost i form av potatismos, anammas vegobullar, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.

Tisdag. Veckan fortsatte indiskt med palak paneer med basmatiris.

Onsdag. Om man måste ut på äventyr om kvällen och maten måste gå fort kan det vara praktiskt med färdigpizza. Praktiskt, men sällan särskilt kul Ett tips då är att köpa en ganska neutral pizza och toppa järnet med extrasaker. Pimp my pizza var vad vi gjorde i onsdags. Ostpizza förgylldes med vegopepperoni, jalapeños och mer ost. Det är aldrig tillräckligt med ost på snålpizzan.

Torsdag. Något mer sansat åt vi favoritsallad på rostad blomkål och belugalinser.

Fredag. Det finns en paj i Ottolenghis Plenty som var oerhört omskriven för ett par år sedan. Den är fylld med karamelliserad vitlök och getost. Den och grönsallad åt vi på fredagen. Lördag. Potatisgratäng med marinerade quornfiléer. Den bästa potatisgratängen görs med hälften mjölk, hälften grädde, mycket vitlök och mer salt än man tror är rimligt. (1,5 tsk per kilo potatis och 3,5 dl gräddmjölk. Sen måste potatisgratäng alltid stå i ugnen 50 % längre tid än recepten säger. Och ja, det gäller märkligt nog alla recept. Någon borde kunna avhandla på det där.) Till det gjorde jag örtfyllda tomater från Plenty.

Söndag. Veckans sist middag blev en blandning av belugalinser, röd quinoa, vildris, fräst grönkål, rostade solroskärnor, stekt haloumi och hummus. Om det har linser och grönkål måste det väl vara en hippie bowl?

Refried beans

Refried beans

Veckans middagar vecka 46