Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 46

Vecka 46 år 2015 går kanske inte till historien som den mest fantastiska av matveckor. Jag har varit sjuk och sambon har varit bortrest, vilket menligt påverkat kreativitet och ambitionsnivå på veckans middagar. Vissa ljusglimtar kunde dock skönjas i höstmörkret. Måndag. Jag hittade friterad tofu som sjöng på sista versen i kylen och då blev det grön curry med broccoli, morot, salladskål, thaibasilika, kaffirlimeblad och kokosmjölk. Och tofu då. Till curryn åt vi jasminris.

Tisdag. En vän till oss firade sin disputation med stil och en massa god mat och jag fick bland annat för första gången prova zurek - polsk soppa med syrad råg. Oväntat gott! Onsdag. Förkylningen slog till på riktigt och jag samlade precis tillräckligt mycket ork för att koka pasta och blanda med pesto, salladslök och fetaost.

Torsdag. Fortfarande ordentligt förkyld åt jag rostade grönsaker (potatis, spetskål och rödbeta.) Med fetaost igen. Jag älskar ugnsbakad fetaost!

Fredag. Helgen inleddes lågambitiöst med färdig ravioli med getost från ICA. Den var okej, men hade kunnat ha mer smak av getosten. Helt väntat med andra ord.

Lördag. Vi valde åt retrohållet och åt rostad potatis, anammafiléer och grönpepparsås.

Söndag. Veckan avslutades i soffan med lasagne på vegofärs och bechamelsås, hägendazs chocolate salted caramel (så sjukt god!), glögg och mr Robot på TV. En utmärkt söndag.

Veckans middagar vecka 47

Purjolöks- och ostpaj

Purjolöks- och ostpaj