Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 44

Måndag. Veckans första middag var grön curry med kokos, quornbitar, broccoli, minimajs, kaffirlimeblad och thaibasilika. Tisdag. Eftersom det var halloweenvecka åt vi rostad pumpasoppa med miso, brynt smör och ingefära. Recept finns här!

Onsdag. Middagen blev pasta i form av tortellini med basilika. Till det åt vi bräserad purjolök och en massa parmesanost.

Torsdag. Paneer Butter Masala, alltså smörig, kryddig tomatsås med färskost. Jag köper min paneer på Taj Mahal på Kammakargatan i Stockholm. Tidigare brukade jag göra egen ost, men till följd av... varierande resultat blir det inte av så ofta längre.

Fredag. Helgen inleddes med pizza med kantareller, västerbottenost och ramslök.

Lördag. Eftersom vi tog ut pumpasoppan i förskott tänkte vi allmänt "höst" istället, och så föll det sig att vi firade halloween med stekt gnocchi, ostronskivling och smörstekt salvia.

Söndag. Avslutade veckan gjorde rostade grönsaker - potatis, palsternacka, rödlök, broccoli och rödbetor med färsk getost och rostade solrosfrön. Till det en enkel yoghurtsås med vitlök och örtsalt (Herbamare. Alltid herbamare.). Efterrätt blev det också; mörk chokladkräm med mandel, maltesers och saltad mjölkchokladmousse.

Veckans middagar vecka 45

Lysande tonic - Halloweentips #2

Lysande tonic - Halloweentips #2