Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 45

Måndag. Vi upprepade en tidigare favorit i form av purjolök- och prästostpaj. Recept kommer! Tisdag.Veckans andra dag åt vi ziti; ugnsbakad penne med tomatsås och en massa ost: cheddar, parmesan och feta. Receptet finns i Plenty more.

Onsdag. Mitt i veckan inleddes vad som skulle komma att bli en följetong i snabbmat. Vi åt falafel från Findus. De är helt okej, men tyvärr saknar de helt och hållet textur, gissningsvis för att bönorna är kokta i förväg. Falafel görs på malda okokta bönor! Hur som, vi åt mosbollarna med libabröd (kallas ibland libanesiskt pitabröd), sallad, tomat, pickles, yoghurtsås och tahinisås.

Torsdag. Tacos i små vetetortillabröd med grönsaker, salsa och kryddig quornfärs blev torsdagens middag. Det gör mig ledsen hur qourn har ändrat färsen det senaste året eller så. Nu är det små klumpar snarare än färs. Ibland får jag för mig att den ska bete sig som den gjorde tidigare, men det slutar i besvikelse varje gång. (Ilandsproblem? Nu vet jag inte alls vad ni pratar om!)

Fredag Vi har köpt gjutjärnspannor och invigde dem genom att göra panpizza med en massa ost, vegopepperoni och rödlök. Tidigare beställde vi ibland hem panpizza men sedan vi flyttade har vi inte hittat något bra ställe att beställa ifrån. Tur då att vi nu kan göra egen!

Lördag. Snabbmatsserien avslutades med vegoburgare med quinoa och västerbottenost. Till det sötpotatis fries med gräddfil och parmesandip.

Söndag. Jag avslutade veckan genom att ställa mig och veva färsk pasta framför ett gammalt avsnitt av True Blood. Pastan åt vi i form av fettuccine med sås på champinjoner, trattkantareller, vitlök, timjan och sojagrädde.

Purjolöks- och ostpaj

Purjolöks- och ostpaj

Veckans middagar vecka 44