Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Rostad pumpasoppa - Halloweentips #1

Rostad pumpasoppa - Halloweentips #1

Nu börjar Halloweenfirandet på Killing your friends with pie, med pumpasoppa. Detta är inte vilken pumpasoppa som helst, detta är soppa på rostad pumpa, kryddig ingefära och rund miso. Och brynt smör, för brynt smör får folk att gråta och skratta samtidigt som de äter din soppa. Efter det är deras själar dina för evigt. Varsågod.

Rostad pumpasoppa
Rostad pumpasoppa

Rostad pumpasoppa med brynt smör, miso och ingefära, 4 portioner

1 pumpa om ungefär 1 kg, jag använde butternut. 4-5 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong i pulverform 1 gul lök, finhackad 1 stor tumme ingefära, skalad och mycket fint hackad 2-3 tsk ljus miso 25 g smör 250 ml havre- soja- eller matlagningsgrädde 1 krm cayennepeppar salt.

Pumpapuré

Värm ugnen till 175°C Dela och kärna ur pumpan Lägg pumpan med snittytan nedåt på en plåt och rosta den helt mjuk, ca 40 min. Skär av skalet och mixa till slät puré.

Soppa

Fräs lök och ingefära långsamt i smör i en stor kastrull. När det börjar bli gyllene och dofta kola, tillsätt pumpa, miso, buljong, vatten och grädde. Mixa en gång till om du orkar. Blanda ner cayennepeppar och smaka av med salt.

Servera förslagsvis med en extra svirl grädde och kanske en nypa chiliflingor.


Lysande tonic - Halloweentips #2

Lysande tonic - Halloweentips #2

Veckans middagar vecka 43