Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 43

Höstkollage v 43, linssoppa, höstbuskage, strandkant, purjolök- och prästostpaj Måndag Veckan inleddes med en gammal favorit, Svartpeppartofu från Plenty av Ottolenghi

Tisdag Än mer Ottolenghi, och vi åt Linssoppa med röd curry, chiliolja och salladsärtor enligt recept från Plenty More.

Onsdagen kom min pappa på besök och vi gick ut och åt grekiskt. Jag åt exemplariskt stekt aubergine, sällskapet åt oxfilé med grönpepparsås och lamm med... jag vet inte vad som åts med lammet? Krispig potatis? Alla fick krispig potatis!

Torsdag åt vi bönchili med tortillabröd, majs, turkisk yoghurt och riven ost.

Fredag Någon sa att det var någon internationell bubbeldag. Jag har inte lyckats verifiera detta, men för att vara på den säkra sidan drack vi Prosecco och åt blinier, finhackad rödlök, tångkaviar, saltgurka och smetana.

Lördag Inspirerade av onsdagen åt vi anammas vegofiléer med rostad potatis, grönsallad och grönpepparsås. Grönpeppar förtjänar en revival nu faktiskt.

Söndag Efter en långpromenad avslutades veckan med purjolök- och prästostpaj med en massa sallad på blandade blad, soltorkad tomat, kapris och rödlök. Och Mr Robot och chips och dipp. Chips och dipp är en ett utmärkt motgift mot långpromenader.

Rostad pumpasoppa - Halloweentips #1

Rostad pumpasoppa - Halloweentips #1

Morotssoppa med kokos.

Morotssoppa med kokos.