Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 42

Morotssoppa Måndag veckans första dag åt vi cannelloni av filodeg, champinjoner, morötter, squash och purjolök. Filorullarna gratinerades med tomatsås och ost. Nästa gång vill jag ha i vitkål också!

Tisdag Dagen var grå och ruggig och vi motverkade detta bäst vi kunde med Mac n cheese.

Onsdag Höstmatstemat fortsatte och vi åt morotssoppa med kokos, cashewnötter, koriander och yougurt.

Torsdag åt vi grön curry med friterad tofu, vitkål, broccoli, minimajs morötter och kokosmjölk. Tyvärr visade Kung Markattas kokosmjölk upp sin labila sida, ibland är den fantastisk, men den här gången skar den sig tyvärr omedelbart.

Fredag tog vi helg med en fest av linser med tahini, rostad spetskål, Ottolenghis fyllda tomater från Plenty - mycket goda, säkert ännu godare om man inte som jag glömmer kaprisen - och pumpa med picklade valnötter, ost och ruccola från Plenty more. En utmärkt start på helgen!

Lördag var dagen då dimman aldrig ville lätta och vi åt vegetarisk fried chicken med srirachasås, pommes frites och cole slaw uppkrupna i soffan framför ett Glee maraton. Vi använde Fry's chicken-style nuggets - det är synd att det inte är så lätt att hitta Fry's alla gånger, deras produkter är bra överlag. Fritera nuggets och vänd runt i sås på 1 dl sriracha blandat med 1 msk smält smör.

Söndag avslutades veckan med krämig svamp och spenatlasagne från Serious Eats och the Food Lab. Mycket god lasagne och många matlådor blev det!   Lasagne med svamp och spenat

Morotssoppa med kokos.

Morotssoppa med kokos.

Tisdagscocktail: My Sharona

Tisdagscocktail: My Sharona