Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 41

Under veckan som gått har vi -tydligen- siktat på någon form av rekord i vegoprodukter, men också letat fram en favoritkokbok på nytt. Det här var veckans middagar: Vegetarisk hamburgare med pommes frites, silverlök, sallad, jalapeños och sallad

Måndag: Veckan inleddes med tomatsoppa med grilled cheese.

Tisdag: Quorn- och blomkålscurry med tomat, kokosmjölk, en massa kryddor och ännu mer ingefära.

Onsdag: Jag ville göra potatismos så till det testades Anammas vegobullar (goda!) och så rårörda lingon till det.

Torsdag: Tomatrisotto med mozzarella och drivor av ruccola och parmesanost enligt recept från Grön mat: Vegetariskt varje dag från River Cottage av Hugh Fearnley Whittingstall.

Fredag: Helgen inleddes med enkel pasta på stekt fänkål, crème fraiche citron och ruccola, också det receptet från Grön mat. Till det drack vi ett vitt vin på vår nya favoritdruva Gewürztraminer, vilket bara till viss del beror på att druvnamnet är så roligt att säga: GEWÜRZTARMINER!

Lördag: Vi hade vänner över på spelkväll och bjöd på Anamma filéer (YAY att Anamma äntligen tagit sitt förnuft till fånga och återinfört vegofilén!). Filéerna marinerades i vitlöksgrillolja och serverades med potatisgratäng på mandelpotatis, västerbottenost och kantareller och en stor grönsallad. Till efterrätt åt vi pavlova med citroncurd, färsk frukt, ingefära- och limekaviar och glass på färskost och turkisk yoghurt. Ett eget inlägg om efterrätten kommer.

Söndag: Avslutningsvis åt vi hamburgare med ugnspommes. Astrid och apornas grillburgare år vår favoritvegoburgare i kategorin fejkkött. Jag åt som vanligt min med färskost och inlagda jalapeños. Pommes fritesen dippade vi i fuskaioli: Blanda en färsk och tre ugnsrostade vitlöksklyftor och lite salt med Hellmans majonäs.

Pavlova från lördagen

Pavlova. Citron. Kiwi. Lime. Glass.

Pavlova. Citron. Kiwi. Lime. Glass.

Boktips: The Flavor Bible