Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Glasnudelsallad

Glasnudelsallad

När killing your friends with pie och sambo var i Barcelona förra hösten åt vi flera gånger på La Vietnamita, en snabbmatskedja där man själv fyller i en meny med sin beställning och allt kan fås vegetariskt. De gör bland annat Noodle Supreme, en alldeles fantastiskt god glasnudelsallad, testa den om du får möjlighet! Fram tills dess kan du istället göra min variant med limesås och rökt tofu. Sambon testade för övrigt La Vietnamitas Banh Mi. Han rekommenderar dock denna istället. (Han är givetvis inte alls att uppfatta som opartisk i frågan.)

Vietnamesisk glasnudelsallad, 3 portioner

Du behöver det här:

Två nystan tunna glasnudlar
3 dl strimlad vitkål (jag använder mandolin - akta fingrarna!)
2 ganska små morötter, skurna i stavar
2 dl groddade mungbönor
ca 7 st körsbärstomater, halverade
1 paket rökt tofu, tärnad
5 rädisor, skivade
2 salladslökar, skivade på snedden

Topping

2 msk rostad kokos
2 msk rostad lök
1 msk rostade sesamfrön
2 msk jordnötter
Koriander

Dressing

3 msk pressad lime
1½ msk ljus soja
2 msk socker, gärna rörsocker
1 fint mosad vitlöksklyfta

 

Koka upp vatten till glasnudlarna och blötlägg dem i två minuter. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Ta en sax och klipp ner i nudlarna 3-4 gånger (gör det lättare att blanda ihop salladen). Ställ åt sidan.

Blanda alla ingredienser till dressingen. Rör tills sockret är upplöst.

Blanda i en stor skål nudlar, vitkål, morötter, groddar, tomater, tofu, rädisor och salladslök. Blanda i hälften av följande: kokos, rostad lök, jordnötter, sesamfrön och koriander. Häll över dressingen och blanda väl.

Servera i skålar och toppa med ytterligare sesamfrö, kokos, rostad lök, jordnötter.


Grilled cheese

Grilled cheese

Rostad potatissallad extra allt

Rostad potatissallad extra allt