Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Banh mi - vietnamesisk baguette

Banh mi - vietnamesisk baguette

Ingredienser Banh mi
Ingredienser Banh mi

Banh mi är antagligen den mest fantastiska av smörgåsar. Min variant är med srirachamajonnäs och rökt tofu, jag gillar särskilt den med mandel och sesam från Taifun, men annan rökt tofu funkar också bra.

Det här behövs för en Banh Mi:

Koriander Inlagd jalapeno Srirachamajonnäs - jag blandar tre delar majonnäs med 1 del sriracha, men det beror såklart på hur stark sås man vill ha. Do chua - Recept finns här Skivad och stekt tofu Gurka, delad, urkärnad och skivad. Baguette

Gör så här

Dela baguetten på längen. Bred srirachamajonnäs på snittytorna. Bygg på med i tur och ordning gurka, do chua, tofu, jalapeños och toppa med mycket koriander. Lägg på baguettetoppen, beundra mästerverket.

Banh mi
Banh mi

Ät.


Tisdagscocktail: Gin och saffranstonic

Tisdagscocktail: Gin och saffranstonic

Do Chua - inlagd morot och rättika

Do Chua - inlagd morot och rättika