Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Veckans middagar vecka 3, 2016

Vecka tre var en bra matvecka. Det började lite mörkt med pasta som inte borde kallas pasta men slutade med lyckad lasagne, så jag antar att det står 0-0 på pastafronten. Överhuvudtaget har det varit mycket ugnsbakat, men jag har också fått äta min favoritcurry, så jag är glad! Apelsin och fänkålssallad, pannkakor med blåbär och lönnsirap, vinterträd och lasagneingredienser Detta är vad vi haft för oss i middagsväg denna vecka:

Måndag. I ett försök att stävja lite kolhydrater tänkte jag att Mac n cheese på kikärtspasta borde vara ett rimligt alternativ. Det är det tyvärr inte. Pastan höll inte ihop alls, redan när jag kokat den var den alldeles för mjuk och saknade allt tuggmotstånd (och då tog jag ändå av den tidigt mot rekommenderad koktid) Slutresultatet efter en vända i ugnen blev bara mosigt och grynigt. Rekommenderas ej. Men ost är ju iallafall alltid gott!

Tisdag. från A modern way to eat slängde jag ihop en gratäng på sötpotatis, spenat, tomat, ricotta. Den var kanske lite för mycket jobb för slutresultatet, till och med i pajköket tycker vi att tre kastruller och en gratängform är för mycket en vardagskväll.

Onsdag. Min favvocurry med tofu, broccoli, minimajs, vattenkastanjer, grön currypaste, kokosmjölk och limeblad. Tyvärr ingen thaibasilika, det är annars sjukt gott i såsen.

Torsdag. Den första vegetariska kokboken jag köpte själv var Cranks Gröna Kokbok av Nadine Abensur. Den kom 1998 tror jag, och jag köpte den på designtorget av alla ställen, detta var uppenbarligen innan den enorma trend av stylade kokböcker som kommit sedan dess. Från den åt vi hur som helst palsternackssoppa med en gnutta gram masala.

Fredag. Pizza med mozzarella, pesto, ruccola, parmesan och kapris.

Lördag. Jag drog fram matmagilådan (där alla tillsatser bor) och gjorde en fänkål- och apelsinsallad, vilket P följde upp med trippellagade pommes frites och bearnaisesås. Till det åt vi anammas vegofiléer.

Brunchbonus: På morgonen1 försökte jag mig på amerikanska pannkakor. Den där riktigt fluffiga höjden fick jag inte till, men det var väldigt gott ändå! Får väl se till att fortsätta öva helt enkelt (yay mer pannkakor!)

Söndag.Jag var sugen på lasagne och hittade en med zucchini, citron och mangold i Bonniers vegetariska kokbok. Sen blev det ju tyvärr spenat istället eftersom det i princip är omöjligt att hitta vettig mangold i butik.

Fänkål- och blodapelsinsallad

Fänkål- och blodapelsinsallad

Potatissallad med granatäpple och fetaost

Potatissallad med granatäpple och fetaost