Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Orgeat

Orgeat

Orgeat
Orgeat

Häll den i din Mai Tai!

Orgeat, ca 2 dl

50g skållad sötmandel 1,5 dl strösocker 1,5 dl vatten 1-2 krm bittermandelarom 1 tsk apelsinblomvatten 2 msk vit rom (eller vodka)

Mixa mandel och vatten i en matberedare. Häll över i en liten kastrull och tillsätt sockret. Koka upp under omrörning. Häll över blandningen i en burk eller vidhalsad flaska. Lämna i rumstemperatur i 24 timmar, skaka om då och då. Sila av vätskan genom silduk eller dubbla lager muslin/ostduk. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Tillsätt bittermandelarom, apelsinblomvatten och rom. Förvara i kylskåp och skaka om före användning.

Tisdagscocktail: White Lady

Tisdagscocktail: White Lady

Tisdagscocktail: Mai Tai

Tisdagscocktail: Mai Tai