Hej.

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om vegetarisk mat och en och annan tisdagscocktail. Välkommen!

Sesamnudlar med broccoli

Sesamnudlar med broccoli

Snabbmat är inte något man ska vänta sig att hitta ofta här på bloggen, jag tycker inte att det är intressant eller roligt att skriva om och det är inte den typ av mat jag helst lagar. Jag tänkte låta bli att skriva om mat jag inte lagar.

Men. I veckor nu har jag lagat samma rätt oroväckande frekvent. En snabblagad lunch av nudlar, broccoli med smak av sesamfrön och miso. Är jag hemma vid lunch är det det här jag äter. Tur att broccoli är så fantastiskt bra för en. 1 För förgyllande omväxling kan man riva ner lite vitlök eller ingefära, eller blanda i lite chili. För totaldekadens2 kan man såklart ha i alla tre.

sesamnudelsallad med broccoli
sesamnudelsallad med broccoli

En stor portion sesamnudlar:

1 portion nudlar½ bukett broccoliolja, för stekning1-2 msk tahini1 tsk miso, jag använder shiromiso (vit miso). ljus soja efter tycke och smak 1 msk risvinäger ev. en finskivad salladslök och rostade sesamfrön - gott på toppen, om man nu råkar ha det hemma.

För lunch om fem minuter, gör så här:

Skölj broccolin och dela den i mindre bitar. Hetta upp olja i stekpanna och stek broccolin till den mjuknat något, den får gärna ta lite färg. Lägg på ett lock och låt ånga några minuter. Broccolin ska bli mjukt krispig och lysande grön.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spara 2-3 msk av kokvattnet.

Blanda tahini, miso, vinäger och kokvatten. Smaka av med soja.

Blanda alla ingredienser. Strö över lök och/eller sesamfrön.

Ha en trevlig lunch!

1OBSOBSOBS: inte heller något vi kommer ägna överdrivna resurser åt att överväga här på Killing your friends with pie. Jag har dock hört att det finns andra bloggar för denna typ av intressen?

2Skämt, vi pratar ju fortfarande om broccoli.

Havtornscurd

Havtornscurd

Hasselnötsvinägrett

Hasselnötsvinägrett